Thailändska kabinettet ger visumfritt inträde för taiwanesiska och indiska turister till Thailand

Nationellt —

Premiärminister Srettha Thavisin meddelade på tisdagen att Thailand kommer att bevilja 30 dagars visumfri inresa till turister från Indien och Taiwan, utöver nuvarande befintliga länder, i ett försök att öka turismen.

Tillkännagav efter regeringsmötet den 31 oktober, sade PM Srettha att policyn kommer att gälla från den 10 november till 10 maj 2024 för att dra in fler turister eftersom högsäsongen närmar sig.

Tidigare godkände den thailändska regeringen för ryska turister att stanna upp till 90 dagar, ökat från 30 dagar, på ett visumfritt program. Denna förlängning är planerad att implementeras från 1 november till 30 april 2024.

Srettha sa att ankomsterna från Indien och Taiwan är relativt höga nyligen. De kommer att få stanna i Thailand i 30 dagar på detta program.

Enligt rapporter har indiska besökare blivit Thailands fjärde största marknad för turism i år, med cirka 1.2 miljoner ankomster, efter Malaysia, Kina och Sydkorea.

Den inkommande turismen från Indien visar också tillväxt, driven av ökad uppmärksamhet från flygbolag och hotellkedjor som riktar sig till denna marknad.

In September i år godkände den thailändska regeringen kinesiska och kazakstanska turister att komma in visumfritt, också för att öka turismen.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Tanakorn Panyadee
Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.