Uttalande från utrikesministeriet angående situationen för thailändska medborgare som omänskligt dödats, skadats och bortförts till följd av konflikten i Israel och Gaza.

PRESSMEDDELANDE:

BANGKOK (NNT) – Vid ett möte i FN:s generalförsamling nyligen visades ett videoklipp av ett offer, som påstås vara thailändskt, omänskligt dödat. Sådan fruktansvärd brutalitet har väckt en känsla av upprördhet inte bara bland thailändare utan utan tvekan bland människor över hela världen.

Ministeriet ogillar visningen av sådana filmer, som inte ger den avlidne och hans familj vederbörlig respekt och vederbörlig hänsyn.

Ministeriet fördömer dödandet av oskyldiga civila, oavsett nationalitet, av någon grupp, och oavsett anledning.

Ministeriet uttrycker sin djupa sorg över att konflikten har resulterat i att 32 thailändska medborgare har förlorat sina liv, 19 skadade och 19 bortförda (den 28 oktober 2023) och upprepar sin uppmaning till omedelbar frigivning av alla gisslan och alla fängslade medborgare.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.