Utforska Thailand denna coola säsong via tågturism

PRESSMEDDELANDE:

Bangkok, 25 oktober 2023 – Thailands turistmyndighet (TAT) är glada över att bjuda in thailändska och utländska turister att utforska Thailand under denna häftiga säsong genom att åka det "flytande tåget" och de renoverade KIHA 183-tågen från Bangkok till närliggande attraktioner inklusive Thailands största reservoar, färgglada blomfält , historiska områden och lokala evenemang och festivaler.

Järnvägsturism blir alltmer populärt i Thailand som ett miljövänligt och hållbart resesätt, och Thailands statliga järnväg (SRT) har drivit särskilda järnvägsturismprogram under åren.

Åk på ett "flytande tåg" över Thailands största reservoar!

Den här säsongen återvänder det populära årliga programmet "Rot Fai Loi Nam" (flytande tåg) med 24 dagsturer varje lördag och söndag, från november i år till januari nästa år, utom på nyårsafton och nyårsdagen. Första resan är lördagen den 4 november och sista resan söndagen den 28 januari.

Resan börjar vid Bangkoks Hua Lamphong Station och stannar i cirka 20 minuter över Lop Buris Pasak Jolasid Dam – Thailands största reservoar – för turister att njuta av landskapet och ta bilder. Turister kommer sedan att ha fem timmar på fritiden att gå runt dammen eller besöka närliggande blomsterfält, innan de börjar resan tillbaka.

Biljettpriserna för tur- och returresan är 500 Baht och 590 Baht per person i luftkonditionerade vagnar och 330 Baht per person i vanliga vagnar. En privat järnvägsvagn kan chartras för gruppresor.

Åk på ett KIHA 183-tåg för begränsad endags- eller övernattningsresa!

Det finns 14 turnéprogram, inklusive 12 endagsresor och två övernattningsresor som erbjuds mellan november och december.

Planerad den 4 och 5 november och 2 och 3 december är en endagsresa för att utforska charmen i Bang Pakong-flodens avrinningsområde, färgglada celosiafält och Paed Riw stad (det gamla namnet på Chachoengsao).

Den 25 och 26 november samt 9 och 10 december tar endagsturen passagerare för att njuta av de magnifika krysantemum- och solrosfälten, en naturskön "flytande tågtur" och en magisk solnedgång i Saraburi och Lop Buri.

För turister som är angelägna om att klä sig i traditionella thailändska dräkter för att besöka historiska områden, finns det två endagsresor till Sing Buris Bang Rachan Park den 16 och 17 december och två andra endagsturer till Lop Buris King Narais palats den 23 och 24 december. Båda rutterna tar också passagerare till färgglada blomsterfält och Glorious of Ayutthaya Fair 2023.

För turister som är angelägna om att tillbringa en natt finns det en övernattningsresa till Prachin Buri som lyfter fram Si Mahosots antika stad och kosmosfälten vid Pha Hin Sons utsiktspunkt den 11-12 november, och en annan resa till Chon Buri med marguerit- och hortensiafält, Jomtien Beach och Pattayas nattliv den 18-19 november.

Varje resa är begränsad till 200 passagerare och kostar 1,499 3,999 Baht per person för en endagsresa och XNUMX XNUMX Baht per person för en övernattningsresa.

Bokningar kan göras på tågstationer i hela landet och via D-Ticket System www.dticket.railway.co.th. Mer information är tillgänglig 24 timmar om dygnet via SRT-hotline 1690.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.