Häftig meteorregn över Thailands himmel i kväll

Nationell-

Från 21 till 22 oktober 2023, gör dig redo för ett himmelskt spektakel när Orionidernas meteorregn pryder natthimlen i natt, årets ljusaste meteorregn.

National Astronomical Research Institute of Thailand (NARIT) rekommenderar att du tittar på den här stjärnklara showen som börjar klockan 10:30 på lördagskvällen till tidig söndagsmorgon. Meteorerna kommer att vara som ljusast efter 11:30 när månen går ner, vilket ger optimala visningsförhållanden.

Detta årliga fenomen kan observeras i hela Thailand från slutet av september till början av november, det är tillrådligt att hitta mörka, ljusföroreningsfria områden för den bästa upplevelsen.

Orioniderna är ett resultat av skräp som lämnats efter av Halleys komet, som kretsar genom det inre solsystemet vart 76:e år. När kometen närmar sig solen släpper den ut damm och gaspartiklar. Dessa partiklar sprids i en ström som jorden möter varje oktober. När dammpartiklarna kommer in i vår atmosfär brinner de upp och producerar de ljusa ljusstrimmor som vi ser som meteorer.

Dessa meteorer har fått sitt namn efter stjärnbilden Orion och verkar ha sitt ursprung nära konstellationens ljusa stjärna, Betelgeuse. NARIT föreslår att skywatchers kunde ta fantastiska fotografier av meteorregnen tillsammans med lysande stjärnor som Sirius och Betelgeuse.
Men om du vill se Halleys komet själv måste du vänta till 2061 när den närmar sig solen nästa gång. Njut av den himmelska showen i helgen och få ut det mesta av denna spektakulära händelse.

Den här artikeln dök ursprungligen upp på vår systerwebbplats The Pattaya News.

Bild efter inläggsinnehåll
Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i ungefär nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/