Thailändska aktivister hotar att invadera Thaksins sjukhusrum om hälsouppgifter inte släpps

Nationellt —

En grupp aktivister, som kallar sig "Network of Students and People Reforming Thailand", hotade att storma Thailands tidigare premiärminister Thaksin Shinawatras sjukhusrum för att kontrollera om han verkligen är sjuk.

Trots den tvivelaktiga lagenligheten av detta drag skickade gruppen ledd av Phichit Chaimongkol in en petition till justitieministeriet onsdagen den 18 oktober, som uppmanade ministeriet att upphöra med att bevilja påstådda privilegier till den fängslade premiärministern.

Phichit hävdade att justitieministeriet påstås ge Thaksin förmånsbehandling genom att tillåta honom att stanna på polisens allmänna sjukhus Premium-avdelning under en ovanligt lång period då han borde avtjäna tid i fängelse.

Enligt Mr Phichit har denna åtgärd undergrävt Thailands rättssystem. Han tillade att om ministeriet inte svarar på hans grupps krav, som inkluderar Thaksin att återvända till fängelset omedelbart, att inte förlänga sin behandling utanför fängelset och att låta en människorättsorganisation övervaka Thaksins hälsa, kommer hans grupp att gå till premiumavdelningen där den tidigare premiärministern tros stanna för att kontrollera om han är tillräckligt sjuk för att motivera sin vistelse där.

Thaksin, 74, sägs vara på Premium-avdelningen på 14:e våningen på Police General Hospital, på grund av påstådda hälsotillstånd. Hans vistelse på sjukhuset förlängdes också nyligen på grund av en nyligen genomförd operation relaterad till ett hemligt hälsotillstånd.

Ändå kommer Thaksins externa behandling på sjukhuset att löpa ut idag. Justitiedepartementet ansvarar för att överväga ytterligare en förlängning.

En ny bild av Thaksin som togs till medicinsk behandling granskades noggrant på thailändska sociala medier när vi berättade här.

Samtidigt har thailändska fängelsemyndigheter ständigt sagt att det avslöjar Thaksins medicinska tillstånd eller att tillåta aktivister att bekräfta hans status bryter mot thailändska lagar om medicinsk integritet som vi behandlade här.

Den här artikeln dök ursprungligen upp på vår systerwebbplats The Pattaya News.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i ungefär nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/