Över 21 miljoner internationella turister har besökt Thailand 2023 hittills

Nationellt —

Thailand tog emot 21 miljoner internationella turister under perioden januari till 16 oktober i år, vilket genererade över 882 miljarder baht i turistintäkter.

I en exakt sammanställning registrerade landet 21,019,800 2023 882.45 utländska ankomster sedan början av XNUMX. Dessa ankomster pumpade in XNUMX miljarder baht i ekonomin, rapporterade turism- och sportminister Sudawan Wangsuphakijkosol.

Under den senaste veckan har det skett en ökning av antalet europeiska turister med 6.71 procent, eller ytterligare 5,227 XNUMX personer, jämfört med föregående vecka. Detta tillskrivs början av högresesäsongen, tillsammans med flygbolag som börjar öka antalet flygningar för turister från den europeiska regionen.

Från och med förra veckan (9-15 oktober) såg Thailand 470,299 67,186 internationella turister eller cirka 5.56 XNUMX per dag i genomsnitt. Det är en minskning med XNUMX procent från föregående vecka.

Sudawan rapporterade att förra veckan ledde malaysiska turister vägen med 74,233 2 ankomster, vilket är en ökning med 61,094 procent. Kina följde efter med 18.64 30,170 besökare, men detta representerade en minskning med 11.32 procent. Indien var nästa med 27,264 11.31 ankomster, vilket visade en minskning med 22,018 procent. Sydkorea hade 2.88 XNUMX besökare, vilket är en minskning med XNUMX procent. Slutligen registrerade Ryssland XNUMX XNUMX ankomster, vilket tyder på en minskning med XNUMX procent.

Förhoppningsvis kommer antalet ryska turister att se en uppgång som ett resultat av regeringens gratis visumpolicy som börjar den 1 november, sa ministern.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Redaktörens anteckning: Bilder visar den nyligen genomförda vegetariska festivalen i Phuket, en populär turistattraktion.

Den här artikeln dök ursprungligen upp på vår systerwebbplats The Pattaya News.

Bild efter inläggsinnehåll
Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i ungefär nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/