Börsen i Thailand varnar för investeringsbedrägerier

PRESSMEDDELANDE:

BANGKOK (NNT) – Thailands börs (SET) har larmat om en förfalskning av en sida relaterad till projektet "Collaboration Against Investment Fraud".

Den här bluffsidan använder olagligt SET-namnet, logotypen, bilder av dess lokaler, porträtt av dess chefer, såväl som bilder på anmärkningsvärda marknadspersonligheter och kändisar.

Motivet är att lura individer att tro dess äkthet och lura dem att tillhandahålla personuppgifter.

SET bekräftar att varken det eller dess partners i initiativet som heter "Samarbete mot investeringsbedrägeri" eller "ร่วมมือจับปลอมหลอกลงทร har någon koppling till denna sida på thailändskt håll" på thailändska.

Följaktligen, om man stöter på en sida som hävdar anknytning till projektet och ber om några åtgärder som leder till att dela information eller tillgångar, uppmanas han eller hon att anta att det är en bluff.

För eventuella tvivel eller ytterligare information angående bedrägeriprogrammet kan individer besöka webbplatsen "set.or.th" eller få tillgång till olika sociala mediekanaler för SET, inklusive kontakta SETs kontaktcenter på 0 2009 9999.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.