Thailand minns Hans kungliga majestät kung Rama IX den store

Nationella -

Denna fredag, den 13 oktober, är det sju år sedan Hans kungliga majestät kung Bhumibol Adulyadej (Rama IX) gick bort i fred 2016.

Den thailändska regeringen förbereder evenemang för att fira årsdagen, en dag som också är utpekad som en nationell helgdag.

I Bangkok kommer en buddhistisk sångceremoni att genomföras i Sanam Luang klockan 7:30 på fredagen, som kommer att delta av premiärminister Srettha Thavisin, ministrar, regeringstjänstemän, deras makar och medlemmar av allmänheten.

Liknande ceremonier kommer också att äga rum i provinser vid deras respektive provinshallar eller andra lämpliga lokaler. Dessutom har thailändska ambassader och konsulat runt om i världen möjlighet att anordna liknande evenemang.

Den här dagen kommer thailändare att bära gula skjortor för att fira den bortgångne kung Bhumibol Adulyadej och hans arv efter 70 år av hårt arbete.

Som en allmän helgdag kommer regeringskontor, banker och immigrationskontor att vara stängda. Det råder dock, trots viss förvirring på sociala medier, inga försäljningsförbud för alkohol.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i ungefär nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/