Thailändska turist- och gästfrihetsledare uppmanar regeringen att utöka programmet för viseringsundantag till indiska turister

Thailand -

Ledare för thailändsk gästfrihet och turism uppmanar den thailändska regeringen att utöka ett nuvarande undantagsprogram för viseringsfrihet för kinesiska och kazakstanska medborgare till indiska turister för att öka turismen.

Våra tidigare referensartiklar:

Sittiwat Chewaratanaporn, ordförande för Association of Thai Travel Agents (ATTA), uppgav att även om det finns ett första visumbefrielse så ökade inte bokningen av resor till Thailand ytterligare på grund av reseverksamhet som tidigare hade bokats före visum befrielse.

Den 30 september 2023 uppgav Thanakorn Wangboonkongchana, vice ledare för United Thai Nation Party, att antalet utländska turister som besökte Thailand från 1 januari till 24 september 2023 var betydande.

Nu till uppdateringen:

Panlert Baiyoke, ordförande för Baiyoke Hotel and Resorts Group sa till Thai Media, "Antalet kinesiska turister till Thailand är fortfarande lågt och inte på den nivå vi förväntade oss efter att programmet för gratis visumbefrielse ägde rum i slutet av september. Eftersom avståendet skedde något plötsligt utan mycket förvarning hade många kinesiska turister redan planerat sina senaste resor till andra destinationer. De flesta av de nuvarande kinesiska turisterna som besöker Thailand nu är FIT (Financially Independent Travellers) och inte i stora resegrupper. För närvarande är hotellrum i Baiyoke Group bokade till ungefär 70 procents beläggningsgrad i genomsnitt, vilket är ungefär samma som innan viseringsfriheten för kinesiska medborgare. Ledare inom hotellbranschen över hela Thailand anser att vi behöver ett undantag från visumbefrielse även för indiska turister. De är en stor marknad och har för närvarande fortfarande för mycket pappersarbete och avgifter att fylla i för att enkelt kunna besöka Thailand."

Chanin Vanijwongse, verkställande direktör för Habitat Group, som utvecklar många fastigheter i Bangkok och Pattaya, tillade: "Vi kommer att se antalet kinesiska och kazakstanska turister öka något under högsäsongen i oktober. Men för närvarande är det inte många kinesiska turister som besöker Pattaya, de flesta av deras utländska turister är ryska, så effekten av undantaget på Pattayas turism var begränsad. Kinesiska turister bor för det mesta i Bangkok eller Phuket för närvarande, mycket av detta drivs av säkerhetsproblem och ovilja att besöka platser de inte är så bekanta med."

”När det gäller våra kunder som hyr bostadsrätter och poolvillor i Pattaya är 70 procent thailändare från Bangkok och 30 procent är utlänningar. De flesta av de ryska köparna av bostadsrätter finns i Wongamat-området och är intresserade av enheter som sträcker sig från cirka fem till 15 miljoner baht. De flesta köpare av poolvillor är europeiska, franska och tyska. Det finns några kinesiska köpare som är mest intresserade av lyxvillor för 10-20 miljoner baht.” Chanin tillade.

Ordföranden för Phuket Real Estate Association, Mr. Maythapong Upatisarong, sa: "Phukets fastighetsförsäljning ökar stadigt och många fastigheter säljs. Många utlänningar köper fastigheter i Phuket som sina andra hem. Phuket har många internationella skolor och de flesta av kunderna är kineser och ryssar men australiensare och indier är en växande marknad. Markpriserna ökar också i vissa områden som i Cherng Talay, Thalang.”

TPN-media noterar att det inte klargjordes exakt hur vissa utlänningar påstås ha köpt mark och egendom som inte tillhörde lägenheter, vilket är ett mycket restriktivt område i thailändsk lag, men talarna från de olika föreningarna klargjorde inte om utlänningarna i fråga kan ha hade thailändska makar eller familj.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The TPN National News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.