Turistpolisen tilltalar global publik om den senaste skjutningen

PRESSMEDDELANDE:

BANGKOK (NNT) – Efter den senaste skottlossningen i ett köpcentrum i Bangkok gjorde turistpolisbyrån ett trespråkigt tillkännagivande på thailändska, kinesiska och engelska och kommunicerade med den globala publiken. Byrån lyfte fram de händelser som inträffade och nämnde sin avsikt att ta lärdomar för att förhindra liknande händelser i framtiden.

I tillkännagivandet uttryckte polisgeneralmajor Apichart Suriboonya, agerande i frånvaro av kommissionären för turistpolisbyrån, kondoleanser till de skadade turisterna och till familjerna till dem som tragiskt miste livet.

Han betonade att alla berörda enheter arbetade sammanhållet och effektivt, vilket ledde till en snabb lösning. Den unge beväpnade mannen greps på olycksplatsen och kommer att åtalas i enlighet med lagen. Vidare avser polisen att genomföra strängare åtgärder för att förhindra sådana händelser i framtiden.

Polisens generalmajor Apichart vädjade också till både thailändare och internationella turister att inte sprida overifierade nyheter som potentiellt skulle kunna smutskasta Thailands turismbild och såra offrens och deras familjers känslor.

Han avslutade med att upprepa att thailändare vill vara vänliga värdar och ser fram emot att välkomna turister av alla nationaliteter.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.