Phukets turistpolis hjälper förlorad brittisk turist att återvända till sitt hotell efter ett minnesförlopp

Phuket -

En brittisk turist har återvänt till ett hotell i Thalang efter att han gått vilse.

Phukets turistpolis berättade för Phuket Express att på torsdagen (4 oktoberth) bad en oidentifierad manlig brittisk turist Phuket Tourist Assistance Centre på Phukets internationella flygplats om hjälp. Han sa att han inte kunde komma ihåg namnet på hotellet där han bodde eller platsen och hade ett minnesfel så han hade åkt till flygplatsen för att be om hjälp.

Han försökte förklara ungefär hur hotellet såg ut och dess avstånd från flygplatsen. Phukets turistpolis identifierade äntligen hotellet som ligger nära flygplatsen. De kontaktade sedan hotellet och hotellpersonalen berättade för polisen att den brittiske mannen verkligen bodde på hotellet med sin fru och att han hade gått vilse efter midnatt samma dag. De exakta omständigheterna kring att han försvann och glömde var han vistades var dock inte klara.

Den brittiske mannen fördes tillbaka till hotellet, vars namn undanhölls, och tackade Phuket Tourist Police och Phuket Tourist Assistance Center.

Det var oklart var hustrun befann sig under situationen eller varför mannen åkte till flygplatsen för att be om hjälp mot en lokal polis.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.