Thailändska meteorologiska avdelningen varnar för kraftiga regn och snabba översvämningar

Thailand -

Thai Meteorological Department (TMD) har varnat för kraftiga regn i 40 provinser, särskilt i centrala Thailand inklusive Bangkok.

En central monsun ligger för närvarande över nedre norra, centrala Thailand och nedre nordost medan lågtryck täcker den centrala delen av Thailand.

Samtidigt täcker en sydvästmonsun Andamansjön och Thailandbukten. Detta har orsakat isolerade kraftiga regn och mycket kraftiga regn är möjliga i de centrala delarna av detta område.

Människor bör akta sig för översvämningar, särskilt längs foten nära vattendrag och bassängområden.

Transporter måste tas med större försiktighet i stormområden när man passerar stora träd och skyltar på grund av hård vind. Vågorna i Andamansjön är för närvarande upp till två meter och mer än två meter höga i områden med åskväder. Båtar bör fortsätta med försiktighet och bör hålla sig borta från områden med åskväder.

Under tiden rör sig tyfonen 'Koinu' i Stilla havet förbi sydöstra Kina från den 6:e – 8:e oktober 2023. Som tur är har stormen ingen direkt effekt på Thailands väder.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The TPN National News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.