Ny flygplats i Phang Nga för att främja turism längs Andamankusten

PRESSMEDDELANDE:

PHANG NGA (NNT) – Som en del av regeringens brådskande politik för att främja turism längs Andamanska kusten och för att öka intäkterna från turismaktiviteter, reste premiärminister Srettha Thavisin och hans följe till Phuket och Phang Nga för att följa upp utvecklingsprojekt för transportinfrastruktur. Andamankusten består av provinserna Phang Nga, Phuket, Krabi och Ranong.

Längs Andamanska kusten pågår tre flygplatsutvecklings- och byggprojekt: den andra fasen av Phuket International Airport Development Project, utvecklingen av Krabi International Airport och byggandet av Phang Nga Airport (även känd som Andaman International Airport) i Khok Kloi-distriktet i Takua Thung-distriktet, Phang Nga-provinsen.

Enligt Airports of Thailand PLC (AOT) var målet med att bygga Phang Nga-provinsens Andaman International Airport att stärka turismen och förvandla provinserna längs Andaman-kusten till flygnav. Det förutspås att byggprocessen kommer att pågå i sju år, med tre år till forskning och utveckling och fyra år till byggande. När flygplatsen öppnar 2031 borde det finnas minst 15 miljoner fler turister som besöker Andaman-regionen årligen.

Premiärministern betonade nödvändigheten av en pågående utveckling i Phuket som en av världens främsta turistdestinationer. Han uppmanade de ansvariga organisationerna att se upp för och garantera säkerheten för både lokalbefolkningen och besökare.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.