Minivan taxichaufför fick böter efter att ha dumpat ryska passagerare i Phuket för att försöka undvika checkpoint

Phuket-

En minivantaxichaufför fick böter på 5,000 XNUMX baht för att ha dumpat två ryska passagerare på en slumpmässig väg för att försöka undvika en poliskontroll i Phuket.

Major Kamalart Niyomket från Phuket City Traffic Police berättade för Phuket Express att frågan uppdagades efter att historien om en minivantaxichaufför som dumpade utländska passagerare hade blivit viralt på sociala medier på tisdagen (3 oktober)rd).

Detaljerna i händelsen är att efter kl. 3 den 9 oktober satte polisen i Phuket upp en kontrollpunkt på Bypass Road (Chalerm Phrakiet Rama 400 Road) i Rassada, Mueang Phuket för att strikt kontrollera minivantaxibilar för licenser och registrering och säkerställa att de var lagliga . Polisen såg en minibuss som försökte undvika checkpointen och vända omkring XNUMX meter bakom poliserna. Vägen var dock en enkelriktad väg och minivanen kunde inte vända tillbaka.

Minibusen stoppades och föraren identifierades för media endast som herr A, 31 år. Minibussskatten hittades förfallen och föraren var inte registrerad som taxi och herr A erkände senare för polisen att han frågade två ryska passagerare att ta sig ur minivanen före checkpointen, i princip dumpade dem eftersom han inte var tänkt att vara en taxi, vilket sedan blev viralt på sociala medier på grund av en video som ryssarna tog.

Minivansföraren fördes till Phukets polisstation för att åtalas för att ha släppt av passagerare före deras destination och för att ha kört en illegal taxi. Han riskerade maxböter på 5,000 XNUMX baht.

Bild efter inläggsinnehåll
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.