Förste vice talman entledigad i partiombildning

PRESSMEDDELANDE:

BANGKOK (NNT) – Förste vice talmannen Padipat Suntiphada har avsatts från Move Forward Party, ett drag som gör att den nyvalda partiledaren kan väljas till oppositionsledare medan den vice talmannen kan fortsätta med sina uppgifter i representanthuset.

Move Forward Party tillkännagav avlägsnandet av Phitsanuloks parlamentsledamot från partiet den 28 september och påstod att beslutet var ett resultat av diskussionen mellan MFP och vice talmannen.

Enligt paragraf 106 i konstitutionen väljs oppositionsledaren från det största icke-statliga partiet. Medlemmar av det partiet får inte tjänstgöra som ministrar eller som talman eller vice talman. Om Padipat fortfarande fungerar som MFP-medlem kommer partiets nya ledare, Chaithawat Tulathon, inte att kunna bli oppositionsledare trots att partiet har flest platser i kammaren.

Vice talmannen måste hitta ett nytt parti inom 30 dagar för att behålla sin position som vice talman och MP i parlamentet.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Tanakorn Panyadee
Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.