Thailands Tae Kwon Do Phenom "Tennis" vinner guldmedalj i Hangzhou

Nationella -

Den 25 september 2023 vann Panipak Wongpattanakit, en thailändsk Taekwondo-stjärna, dramatiskt sista omgången mot den kinesiska motståndaren Guo Qing, med poängen 2-1: 7-6, 1-2, 12-9 vid Asian Games i Hangzhou i Kina. .

Efter matchen, Ms. Panipak, kärleksfullt känd under sitt smeknamn som "Tennis, grät glädjetårar när hon tog emot sin guldmedalj. Tennis uttryckte sina känslor och sa att hon inte kunde tro att hon hade lyckats vinna den sista omgången, särskilt efter att resultattavlan initialt visade en felaktig poäng på 0-23. Hon var djupt chockad och nedstämd.

FOTO: MATICHON ONLINE

Det upptäcktes senare att det fanns ett tekniskt problem med poängsystemet, vilket åtgärdades efter att det thailändska laget lämnat in en protest. Ställningen återställdes till 0-6 med bara 1 minut kvar.

FOTO: NAEWNA

Trots detta bakslag, med det entusiastiska stödet från den thailändska publiken, hennes familj och hennes tränare, var Tennis fast besluten att ge allt, oavsett om hon vinner eller förlorar kampen. Den 26-åriga idrottaren var överlycklig över att säkra guldmedaljen i sina sista Asian Games innan hon begav sig till de olympiska spelen 2024.

2021 vann Tennis Thailands enda guldmedalj vid de senaste OS medan Thailand var djupt inne i Covid-19-restriktioner och gränsstängningar, med turiststäder som Pattaya och Phuket i princip stängda och alla nöjesställen stängda. Hennes seger väckte stor stolthet till ett Thailand som överlag var väldigt sorgligt på grund av de pågående restriktionerna och hopp för framtiden.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i ungefär nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/