Chaitawat röstade fram som ny partiledare för Move Forward i Thailand

Thailand -

Chaitawat Tulathon, 44, har röstats fram som den nya ledaren för Move Forward Party efter den karismatiska och populära, men plågade av kontroverser och juridiska utmaningar, Pita har avgått från sin position.

Vår tidigare historia:

Pita Limjaroenrat har avgått från sin position som ledare för Move Forward Party, vilket ger plats för en ny ledare att ta på sig rollen som oppositionsledare.

Nu till uppdateringen:

Omröstningen var på partimötet i lördags (23 septemberrd) morgon. Omröstningsresultatet är 330 röster för och 5 emot.

Chaitawat, det progressiva partiets tidigare generalsekreterare, uppgav i ett inlägg på X, tidigare känt som Twitter, att han tackar alla för uppmuntran och stöd men han känner också att förändringen bara är tillfällig eftersom Pita kämpar mot flera juridiska utmaningar. Chaitawat postade också ett foto av en koala med glasögon, som har blivit en sorts älskad symbol för honom och supportrar.

Pita kommer under tiden att bli rådgivare till Move Forward Party medan han fortsätter att bekämpa juridiska utmaningar av påstådda mediaaktieinnehav som diskvalificerade honom för posten som premiärminister. Move Forward Party vann folkomröstningen i det tidigare thailändska valet men på grund av en rad juridiska utmaningar och motstånd från thailändska senatorer, främst på grund av partiernas ståndpunkt om att reformera lagarna kring Lese Majeste, partiet i slutändan gav plats för nuvarande premiärminister Srettha Thavisin från Pheu Thai.

Chaitawat har ett rykte bland sina anhängare om att hålla passionerade, omtänksamma och logiska tal och har ofta varit den offentliga figuren för Move Forward Party under de senaste veckorna och deras position som den framstående oppositionen till den nuvarande thailändska regeringen. Även om vissa kritiker säger att han saknar Pitas karisma, hjälpte hans kunskap, ideologi och förståelse för thailändsk lag och politik honom att framstå som den nya officiella ledaren för partiet. Han är en passionerad anhängare av monarki och militära reformer och kommer sannolikt inte att vinna några nya anhängare eller fans i höger- och militärstödda politiska partier.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The TPN National News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.