Thailands premiärminister för att öppna gränser och förbättra ekonomin

Nationellt – Den 22 september 2023 höll Thailands premiärminister, Mr. Srettha Thavisin, och finansministern ett möte för att påtvinga viktiga riktlinjer för ett thailändskt landslag i USA på St. Regis Hotel, New York.

Mr. Srettha hälsade och påtvingade den nuvarande regeringens arbetsfilosofi att han vill erkänna att landet går framåt i enlighet med rättsstatsprincipen.
Den nya regeringens huvuduppdrag syftar till att öppna gränser som stödjer företag på flera kontinenter. Det thailändska landslaget kommer att arbeta proaktivt med bilaterala och multilaterala ansträngningar för att förbättra BNP.

Utrikesministeriet kommer att spela en avgörande roll för att höja internationella investeringar. För att förbättra den nationella ekonomin, den thailändska regeringen kommer att lansera nya åtgärder för att minska elräkningar och gaspriser efter ett nyligen genomfört regeringsmöte. Mr. Srettha erkände provinsernas behov genom att besöka landsbygden och lokalbefolkningen för att lyssna på deras problem. "Vi insåg vad människor behöver och vi kommer att lansera kampanjer för att hjälpa dem så snart som möjligt," sade Mr. Srettha.

Jordbrukspolitiken kommer i första hand att fokusera på partners mellan stora företag och lokala bönder för att potentiellt öka produktionstakten. När det gäller El Niño i år bör plantager kräva låg vattenanvändning och behövas på den globala marknaden.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The TPN National News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fem år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.