Kinesiska turister uppskattar Thailands visumfria policy

PRESSMEDDELANDE:

Den kungliga thailändska regeringen har tillkännagett ett undantagsschema för turistvisum för en 30-dagars vistelse för passinnehavare i Folkrepubliken Kina och Republiken Kazakstan, med verkan från 25 september 2023 till 29 februari 2024.

Den officiella Facebook-sidan för den kinesiska ambassaden i Bangkok publicerade uttalanden från talespersonen för den kinesiska ambassaden i Thailand vid mediaförfrågningar om policyn för viseringsbefrielse för kinesiska turister.

Talesmannen svarade, "Thailand är en favoritdestination för kinesiska turister. Visumbefrielsen som beviljas kinesiska turister kommer att göra deras resa enklare. Det kan också gynna Thailands turismutveckling och ekonomiska återhämtning. Vi uppskattar denna policy och är villiga att ge det stöd som behövs. Samtidigt förväntar vi oss att Thailand kan ge säkrare och bättre service för kinesiska turister.”

Enligt Thailands turistmyndighet förväntas viseringsbefrielsen som utvidgas till kinesiska och kazakstanska turister bidra till att återuppliva thailändsk turism och uppnå årets mål på 25-30 miljoner turister och 2.38 biljoner baht i intäkter.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.