Thaksin är berättigad till villkorlig frigivning i februari

PRESSMEDDELANDE:

Den tidigare premiärministern Thaksin Shinawatra kan släppas villkorligt så tidigt som i slutet av februari, efter att ha fått ett 8-årigt fängelsestraff omvandlat till ett år efter att han återvänt från självexil, enligt en hög kriminalvårdstjänsteman.

Den tidigare premiärministern återvände till Thailand förra månaden, 15 år efter att han gick i självexil efter att han togs bort från makten 2006. Medan han var utomlands, befanns Thaksin skyldig i frånvaro i tre fall som involverade maktmissbruk, intressekonflikter och missbruk.

På sin första natt i Thailand fördes Thaksin till ett polissjukhus med bröstsmärtor och högt blodtryck där han för närvarande behandlas.

Hans Majestät Kungen har sedan dess omvandlat Thaksins 8-åriga fängelse till ett år.

Vice generaldirektör för kriminalvårdsavdelningen Sitthi Sutivong sa: "Efter att ha avtjänat sex månader av sitt straff kommer Thaksin att vara berättigad till villkorlig frigivning för fångar äldre än 70 år eller de som är sjuka."

Sitthi noterade också att kriminalvårdsavdelningen gör en bedömning för varje fall och att det inte finns någon framställningsprocess för villkorlig frigivning i dessa fall.

Bild efter inläggsinnehåll
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.