Tusentals kilo sopor hittades dumpade i Chalong

FOTO: Monsoon Sopor Thailand

Chalong –

Omkring 100,000 XNUMX kilo sopor har hittats dumpat i Chalong, Mueang Phuket.

Frågan hade uppmärksammats av Facebook-sidan "Monsoon Garbage Thailand" tidigare i veckan.

Waranyoo Boonsit, sidans administratör, berättade för The Phuket Express att detta inträffade i Kok Tanod-området. En drönare användes uppenbarligen för att fotografera och bedöma de nuvarande förhållandena i området.

FOTO: Monsoon Sopor Thailand

Mueang Phuket District Officer Pairoj Srilamun och Chalong borgmästare Mrs Tanaphon Santiparb inspekterade området efter att nyheterna hade blivit virala på sociala medier.

FOTO: Monsoon Sopor Thailand

Chalongs borgmästare, Mrs. Tanaphon, sa till Phuket Express att området tillhör den privata sektorn. Människor dumpade sopor i närheten där området bildar en naturlig bassäng som innehåller lite vatten. Chalong kommun har satt ut en skylt som förbjuder soptippning.

Liknande incident:

Frågan har aktualiserats av Facebooksidan 'Monsoon Garbage Thailand' tidigare i veckan.

Tjänstemän från Bangkok kom ner för att följa upp uppskattningsvis 100,000 20 kilo sopor som dumpats på Koh Siray i mer än XNUMX år.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.