Thailands regering lanserar elräkningar som sänks från september till december 2023

Nationella – Nya elräkningar med odiskonterade belopp är för närvarande ute för mer än 8 miljoner hushåll från och med idag, den 20 september 2023, vilket leder till oro på thailändska sociala medier men den thailändska regeringen försäkrar allmänheten att de kommer att rabattera räkningarna nästa månad, oktober 2023, för de som redan har betalat.

Mr Chai Watcharong, en talesman för premiärminister Srettha Thavisins kontor, tog upp frågorna om de odiskonterade elräkningarna för den senaste faktureringsperioden, trots regeringens beslut att sänka elräkningen till 3.99 baht per enhet från september till december 2023.

Chai förklarade att den provinsiella elmyndigheten (PEA) hade utfärdat och skrivit ut elräkningar i september för 30 % av Thailand eller cirka 8 miljoner hushåll innan resolutionen kom. Därför kommer PEA att uppdatera ett nytt reducerat belopp för konsumenter som inte har betalat sin elräkning när betalningen är gjord.

När det gäller de som redan har betalat elräkningen i september, kommer PEA att rabattera beloppet nästa månad, sa Mr. Chai.
Enligt rapporten uppskattas antalet elkonsumenter för närvarande till 22 miljoner hushåll, som är under tillhandahållande av PEA. Samtidigt hanterar Metropolitan Electricity Authority (MEA) majoriteten av elförbrukningen för elräkningar varje månad.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The TPN National News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.