Thailand och Laos håller samtal om samarbete för att öka turismen

BANGKOK (NNT) – Thailand och Laos har inlett diskussioner som syftar till att förbättra turismsamarbetet, eftersom de undersöker åtgärder för att locka fler besökare till regionen.

I ett möte som hölls i Loei, Thailand, samlades tjänstemän från båda länderna för att diskutera turismvägens anslutning och påskynda byggandet av en andra thailändsk-laotisk vänskapsbro i Pak Chom-distriktet.

Under det 20:e gränssäkerhetsmötet mellan Thailand och Laos togs olika ämnen upp, inklusive främjande av turism, kulturellt utbyte och ekonomiskt, socialt och säkerhetssamarbete.

Som en del av dessa ansträngningar godkände Thailand nyligen en frivisumpolicy för kinesiska turister, vilket fick Laos att överväga utvecklingen av sin gränsstad Muen i Vientiane för att tillgodose den växande tillströmningen av kinesiska besökare som reser till Thailand, med möjlighet att förlänga deras resor till Laos.

Närheten till staden Muen till Pak Chom-distriktet i Laos positionerar den som en potentiell inkörsport för att länka samman populära attraktioner i både Loei och Vientiane. Planer pågår för att uppgradera Laos tillfälliga kontrollpunkt till en permanent, vilket möjliggör smidigare gränsövergångar och förbättrad tillgänglighet.

Loei har också ambitiösa planer på att bygga en andra Thai-Laos vänskapsbro i Pak Chom-distriktet. Detta infrastrukturprojekt förväntas ha långtgående fördelar, inklusive ökad turism, handel, investeringar och logistisk effektivitet. Den första Thai-Laos vänskapsbron i Loei förbinder redan Tha Li-distriktet i Loei med Kenethao City i Laos.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fem år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.