Phuket immigration undersöker påstådd rysk biluthyrningsbutik

Phuket -

Phuket Immigration inspekterade en biluthyrningsbutik i Mueang Phuket efter att de informerats av oroliga medborgare om att företaget påstås vara helt ryskt ägt och sysselsatt rysk personal illegalt, utan att involvera några thailändska medborgare.

Phuket immigrationstjänstemän berättade för The Phuket Express under den gångna helgen att de hade inspekterat en biluthyrningsbutik i Wichit, Mueang Phuket. En bekymrad medborgare rapporterade att butiken påstås ägs av en ryss och sysselsätter ryssar. Namnet på butiken undanhölls av Phuket Immigration.

Immigrationstjänstemän fann att ägaren hade en laglig licens för att hyra fordon. Två ryska män och en kazakisk man hittades också med lagliga arbetstillstånd. Phuket Express noterade att tjänstemännen inte avslöjade ytterligare detaljer om deras arbetstillstånd, såsom den exakta typen av arbete de fick utföra.

En annan rysk man i butiken visade sig ha ett utbildningsvisum. En thailändsk man hittades också arbeta i butiken, tvärtemot tipset om att inga thailändska medborgare var inblandade. Phuket Express noterade att tjänstemän inte nämnde om den ryske mannen med ED-visumet arbetade i butiken.

En av de ryska männen som hittades med ett lagligt arbetstillstånd åtalas dock för att ha varit husägare och tillåtit utlänningar att tillfälligt stanna på hans boende utan att rapportera utlänningsstatus till immigrationstjänstemän inom 24 timmar.

Liknande artikel:

Phuket Immigration inspekterade ett företag i Phuket efter att de fått besked om att det påstås ha arbetat en rysk person där illegalt.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.