Thailands premiärminister säger tillslag mot korrupta inflytelserika personer

Myndigheterna intensifierar ansträngningarna för att bekämpa inflytandet från mäktiga individer i Thailand.

Premiärminister Srettha Thavisin lovade beslutsamma åtgärder mot alla inflytelserika personer som missbrukar sin auktoritet. Beskedet kom efter ett möte nyligen med Pol. General Damrongsak Kittiprapas, generalpolischefen, som uppdaterade premiärministern om det högprofilerade mordet på middagsbjudningen på en motorvägspolis i Nakhon Pathom-provinsen.

Premiärministern försäkrade att inflytande utifrån, vare sig det kommer från investeringsgrupper eller kriminella organisationer, inte skulle tolereras i polisoperationer.

Som ett erkännande av den växande allmänhetens oro över frågan, försäkrade premiärminister Srettha att omedelbar och effektiv ledning skulle tillämpas för att ta itu med frågan. Även om incidenten inträffade under de första dagarna av hans administration, garanterade premiärministern snabba åtgärder – särskilt i fall som involverade korruption eller tjänstefel.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i ungefär nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/