Chiang Mais flygplats planerar utbyggnad för att öka passagerarkapaciteten

PRESSMEDDELANDE:

BANGKOK (NNT) – Chiang Mais flygplats förbereder sig för att presentera sin utvecklingsplan för att öka flygplatskapaciteten och ta emot fler flygningar inrikes och internationellt.

Chiang Mais flygplatschef Vijit Kaewsaitiam uppgav att flygplatsen kommer att bygga en ny terminal som en del av sin utvecklingsplan, vilket ökar flygplatskapaciteten från 8 miljoner till mer än 16.5 miljoner besökare per år. Flygningarna kommer också att fördubblas till upp till 30 flygningar i timmen medan drifttiden utökas för att underlätta fler internationella flygningar, särskilt från Europa.

Terminalprojektet är i linje med flygplatserna i Thailands strategiska plan och den provinsiella utvecklingsplanen för Chiang Mai-provinsen. Den första fasen av terminalbygget kommer att ta tre år att slutföra, och terminalen förväntas vara i drift 2029.

Flygplatstjänstemän förväntas rapportera detaljer om dess utvecklingsplan till premiärminister Srettha Thavisin under hans besök i Chiang Mai-provinsen i helgen. Premiärministern är planerad att besöka provinsen den 15-17 september och kommer att träffa flygplatsens chefer för att diskutera flygplatsens expansionsplaner och effekterna den kommer att ha på närliggande samhällen.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fem år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.