Regeringen skärper säkerhetsåtgärder inför förväntad turismökning

PRESSMEDDELANDE:

BANGKOK (NNT) – Ett möte med fokus på nationell säkerhet och turism sammankallades nyligen i ljuset av det tillfälliga genomförandet av en visumfri policy för kinesiska besökare.

Premiärminister och finans Srettha Thavisin ledde mötet, som inkluderade tjänstemän från ministeriet för turism och sport och brottsbekämpande myndigheter, närmare bestämt den kungliga thailändska polisen, turistpolisen och immigrationspolisen.

Premiärministern har beordrat proaktiva åtgärder för att öka säkerheten och öka förtroendet bland utländska och inhemska turister. Myndigheterna räknar med en betydande ökning av antalet kinesiska turister efter det tillfälliga upphävandet av viseringskrav och avgifter. Politiken förväntas stärka Thailands turistnäring på den kinesiska marknaden.

Premiärminister Srettha betonade vikten av att stödja regeringens politik som syftar till att stimulera ekonomin, särskilt mitt i svårigheter som allmänheten möter. Syftet är att uppmuntra kassaflödet samtidigt som landets ekonomi utvecklas och inkomster fördelas bredare.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fem år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.