DSI inleder utredning av Kamnan Noks verksamheter

PRESSMEDDELANDE:

En utredning har inletts av Praween Chanklais, eller "Kamnan Nok"s verksamhet, angående anklagelser om prissamverkan för vägbyggnadsprojekt och andra överträdelser.

Department of Special Investigation (DSI) sägs undersöka e-bud för två byggprojekt som befanns ha kostat mer än 300 miljoner baht vardera. Båda projekten upptäcktes ha flera intresserade parter som köpte anbudsformulär, men endast tre anbud lämnades in för varje projekt, med Praweens P. Phatanarungrod Construction Company som vann båda.

Myndigheterna misstänker att prissamverkan och annat olagligt beteende varit inblandat i anbudet och kommer att fråga representanter från andra anbudsföretag om varför de inte lämnade anbud på dessa projekt.

Utredningen följde på Praweens arrestering nyligen anklagad för att ha mördat en polis och skadat en annan under en middagsbjudning i hans hus i Nakhon Pathom-provinsen den 6 september.

Den misstänkte förnekade att han beordrat sin medhjälpare att döda polisen efter att offret avvisat en begäran om överföring från Praween för sina släktingar. Händelsen väckte allmän upprördhet över korruptionsanklagelser och ett försök att radera bevis på tjänstemannens död.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.