Premiärministern kräver noggrann utredning av skjutningen av veteranpolis

PRESSMEDDELANDE:

BANGKOK (NNT) – Premiärminister Srettha Thavisin har uttryckt djup beklagande över dödsskjutningen av en veteranpolis vid en lokal inflytelserik persons bostad i Nakhon Pathom.

Premiärministern bekräftade att hans regering inte tolererar bruket att köpa eller sälja officiella positioner, som svar på spekulationer om att incidenten kan ha varit relaterad till konflikter kring sådana utnämningar.

Den tragiska händelsen inträffade under en måltid som hölls hemma hos chefen för Takong-distriktet i Nakhon Pathoms huvudstadsdistrikt. Bland gästerna fanns flera lokala poliser.

Kungliga thailändska polisens biträdande kommissarie Pol Gen Surachate Hakparn avslöjade att brottsplatsen hade manipulerats, inklusive genom inaktivering av CCTV-kameror, avlägsnande av blodfläckar och bortskaffande av kulhylsor. Han noterade att trots närvaron av tre poliser på överintendentnivå på platsen, fick bevis fortfarande förstöras.

Premiärministern uppmanade myndigheterna att noggrant undersöka ärendet och betonade den inverkan som orättvis tilldelning eller köp av officiella tjänster kan ha på moralen hos engagerade tjänstemän.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.