Transportministeriet planerar uppgradering för Thailands logistiksektor

PRESSMEDDELANDE:

Transportministeriet har skisserat planer på att förbättra landets logistiksystem, med fokus på järnvägar och sjötransporter.

I sitt invigningstal uppgav transportminister Suriya Juangroongruangkit att han har diskuterat sin politik med ministeriets tjänstemän och planerar att tillkännage ministeriets policy nästa vecka. Han betonade vikten av att expandera dessa sektorer för att öka Thailands konkurrenskraft inom logistik, och betonade dess potential för tillväxt.

Transportministern sa att en av hans prioriteringar är att se till att landets dubbelspåriga järnvägsprojekt slutförs i tid. Förbättringen på 29.7 miljarder baht mellan Khon Kaen och Nong Khai-provinserna, ett projekt som premiärminister Srettha Thavisin planerar att besöka i framtiden, är också en av ministeriets högsta prioriteringar.

För att tillgodose det växande antalet flygbolag som är intresserade av att bedriva verksamhet i Thailand, planerar Suriya att begära oanvända flygtider som innehas av Royal Thai Air Force på flygplatser som hanteras av Thailands flygplatser (AoT). Denna åtgärd kan öka dagliga kommersiella flygningar med 100-150, särskilt avgörande när högsäsongen närmar sig.

Samtidigt inser transportministern behovet av överkomliga priser för elektriska tåg, som det föreslagna 20-baht-taket, men understryker behovet av förhandlingar med relevanta myndigheter i frågan. Han tror att genomförandet av sådana pristak kommer att resultera i en 10-procentig ökning av antalet pendlare som använder elektriska tåg.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Prenumerera
Tanakorn Panyadee
Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.