Tre kenyanska kvinnor greps på Phukets flygplats med nästan 3 kilo kokain

Phuket -

Tre kenyanska kvinnor greps på Phukets internationella flygplats med 2.8 kilo kokain i magen.

Sakoo-polisen berättade för Phuket Express på tisdagen (5:e september) att de har arresterat tre kvinnliga kenyanska misstänkta. Två av dem var 26 år gamla och en annan var 34.

I söndags (3 september) fick Sakoo-polisen ett tips från en anonym oroad medborgare om att de kenyanska kvinnorna bar med sig mycket kokain i landet. Polisen sökte igenom de tre misstänkta misstänkta men fann till en början inget olagligt med dem. De tre kvinnorna fördes sedan till Thalang-sjukhuset för en röntgenundersökning eftersom relevant polis och tjänstemän förblev misstänksamma.

Resultatet visade att många föremål hittades i deras magar. Det tog två dagar för dem att släppa alla kapslar från magen. Polisen fann att dessa kapslar innehöll totalt 2.8 kg kokain.

Alla tre kenyanska misstänkta sa ingenting och samarbetade inte och vägrade svara på några frågor från poliser. De fördes alla till Sakoo polisstation för att åtalas för import av kategori 2-droger till landet och olagligt innehav av kategori 2-droger. De kommer att svartlistas och väntar på att bli utvisade efter avtjänat straff för innehav av drogerna, vilket kan bli ganska omfattande.

Namnen på de misstänkta släpptes inte offentligt av Sakoo-polisen, med hänvisning till en fortsatt utredning av eventuella medbrottslingar som arbetar med kvinnorna.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.