Turistavdelningen stöder visumfritt initiativ

PRESSMEDDELANDE:

BANGKOK (NNT) – Department of Tourism har sagt att det fullt ut stöder regeringens initiativ att potentiellt utöka visumfria ankomster till fler nationaliteter. Flytten förväntas stärka Thailands turistsektor.

Generaldirektör Chaturon Phakdeewanich sa att en väl genomförd policy för viseringsundantag skulle kunna öka Thailands konkurrensfördel, särskilt med tanke på de lägre resepaketkostnaderna i landet.

Han betonade att regeringen måste väga sina alternativ mellan ett fullständigt viseringsundantag och att bara avstå från viseringsansökningsavgiften. Dessutom betonade han behovet av alternativa intäktsströmmar för att kompensera för förlorade viseringsansökningar.

Chaturon försäkrade att avdelningen är redo att gå i spetsen för denna politik, men betonade behovet av en grundlig granskningsprocess för att skydda nationella intressen.

Thailändska myndigheter räknar med att antalet internationella besökare kommer att nå så högt som 27.4 miljoner i slutet av året, följt av ytterligare tillväxt nästa år på grund av olika turismfrämjande kampanjer och policyer.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.