Amerikansk man greps för att ha skadat en hyresvilla i Phuket

Phuket -

En efterlyst amerikansk man greps i Bangkok efter att han ska ha skadat en hyresvilla i Karon, Mueang Phuket.

Royal Thai Immigration Bureau berättade för TPN-media på måndagen (4 septemberth) att de arresterade en man som de bara identifierade som Mr. John, 41, en amerikansk medborgare. Gripandet kom efter att en hyresvillaägare i Karon gjort en anmälan till Karonpolisen.

Villaägaren, vars namn också undanhölls av polisen, berättade för Karon Police att John hade skadat deras villa och tillhandahållit CCTV-bilder som bevis. TPN Media noterar att det inte nämndes varför eller exakt hur John skadade villan. Karonpolisen kunde inte kontakta John efter en omfattande sökning innan de begärde en rikstäckande arresteringsorder på honom och kontaktade Royal Thai Immigration för att hindra honom från att eventuellt fly från kungariket Thailand.

Polis och immigrationstjänstemän fann senare att John bodde på en bostadsrätt i Soi Sukhumvit 11 i Wattana, Bangkok. Han arresterades till slut innan han fördes tillbaka till Karon polisstation i Phuket för att ställas inför sina anklagelser.

Mr. John släppte inte en vädjan eller ett uttalande till pressen om anklagelserna omedelbart.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.