Genombrott för djurskydd eftersom FN erkänner skydd mot våld mot djur som en del av barns rättigheter  

PRESSMEDDELANDE:

Behovet av att barn ska skyddas från att utsättas för våld mot djur har officiellt antagits i FN:s konvention om barnets rättigheter (UNCRC), vilket för första gången lyfter upp djurens rättigheter till människorättsdomänen.

I den nyligen publicerade allmänna kommentaren nr 26, under 'Rätten till frihet från alla former av våld (art. 19)', lyder nu UNCRC: ”Barn måste skyddas från alla former av fysiskt och psykiskt våld och från exponering för våld, såsom våld i hemmet eller våld mot djur. "

Detta är första gången som djurmisshandel hänvisas till i en juridiskt bindande FN-stadga om mänskliga rättigheter. Alla 196 nationer som har undertecknat UNCRC – som fastställer barns medborgerliga, politiska, ekonomiska, sociala, hälsomässiga och kulturella rättigheter – är strikt skyldiga att följa.

Thailand-baserade djurskyddsorganisationen Soi Dog Foundation har hyllat inkluderingen som ett banbrytande ögonblick för djurskydd runt om i världen och uttalat sin bestämda avsikt att hålla de nödvändiga regeringarna till svars som en del av sina fortsatta kampanjer för att bekämpa djurmisshandel.

I maj publicerade stiftelsen en rapport om handeln med hund- och kattkött i Vietnam som visade det oupplösliga sambandet mellan djurriktat våld i samhället och dess negativa psykologiska inverkan på barn som utsätts för det.

Utförd av professorer från Social Work Department vid Vietnam National University i Hanoi, rapporten – känd som LINK-studien – presenterades för FN för deras övervägande angående inkluderingen av djurs rättigheter i UNCRC.

"Djur- och barnskyddsexperter lyfter fram att statligt sanktionerad exponering av barn för djurriktat våld kan vara en form av psykiskt våld mot ungdomarna själva", står det i LINK-studiens sammanfattning.

"Det finns bevis – över länder – som visar hur grymhet kan negativt påverka inte bara djuren som offer, utan också individer och det större samhället. Därför, om regeringar väljer att ignorera eller acceptera att utsättas för våld, trots att de har kunskap om de fruktansvärda psykosociala konsekvenserna för ungdomar som utsätts för djurplågeri, kan det hävdas att deras handlingar – eller underlåtenhet – kan utgöra en kränkning av grundläggande mänskliga rättigheter”, fortsätter den. .

European Link Coalition, som länge har kämpat för en medvetenhet och förståelse för sambandet mellan djurmisshandel och mänskligt våld, uttryckte också sin tillfredsställelse med inkluderingen och uppmanade regeringar att skapa effektiva lagar som skyddar barn och djur i enlighet därmed.

"Länder som försöker hantera hemlösa djurpopulationer genom att döda djur offentligt måste upphöra med dessa metoder. Barn ska förhindras från att delta i tjurfäktning och liknande traditioner. Barn bör inte tas med på troféjakt. Inget barn kan tillåtas delta i djuroffertraditioner. Barns deltagande i katt- och hundköttsindustrin måste upphöra”, sa koalitionen.

"Miljontals djur kan nu skyddas och ett ofattbart antal barn kommer inte längre att lära sig att våld är normalt och deras medkänsla och empati för alla andra levande varelser kommer att bevaras och skyddas", tillade det.

Det föregående är ett pressmeddelande publicerat med fullständigt tillstånd och auktorisation av organisationen/organisationerna som anges i PR-materialet och TPN-media. Uttalandena, tankarna och åsikterna från organisationen som är inblandade i pressmeddelandet är helt deras egna och representerar inte nödvändigtvis de från TPN media och dess personal.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.