Thailand strävar efter att se över visumsystemet för att locka fler resenärer

PRESSMEDDELANDE:

En plan för att se över viseringssystemet diskuteras för närvarande av regeringen och turistmyndigheterna. Förändringarna förväntas öka intäkterna från Thailands viktigaste turistmarknader som Indien och Kina.

Utrikesministeriet sa att det syftar till att se över viseringssystemet som svar på samtal från turistoperatörer om det komplicerade och dyra visumförfarandet som avskräcker besökare från utomeuropeiska länder, särskilt från Kina och Indien. De tipsade om att e-visumsystemet borde effektiviseras för att locka fler resenärer, särskilt från Kina, att besöka Thailand.

Ministeriet var också nyligen värd för ett onlinemöte med thailändska konsulära tjänstemän i utomeuropeiska länder för att diskutera nya turismstrategier för att öka ekonomin. Några av de frågor som diskuteras är uppgradering av konsulära uppgifter och utveckling av e-visum och e-passsystem.

Thailands turistmyndighet (TAT) har satt ett intäktsmål på 3 biljoner baht från utländska besökare nästa år. Thailändska företag har dock rekommenderat regeringen att genomföra ytterligare åtgärder samt att häva vissa restriktioner för att Thailand ska nå sitt turismmål för 2024.

Det förväntas att fler länder, som Indien, kommer att inkluderas i listan över viseringsfria länder för att ytterligare locka besökare till landet. Mer politik kommer sannolikt att följa för att vitalisera turistnäringen när den nya regeringen officiellt tillträder.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.