Sällsynt blå drake havssnigel hittades på Karon Beach

Karon –

En sällsynt Blue Dragon Sea Slug hittades på Karon Beach i Mueang Phuket.

Monsoon Garbage Thailand skrev på sin Facebook-sida att massor av blå drakar, eller havssniglar, som är en typ av blötdjur, hittades på Karon Beach.

Den blå drakens huvudsakliga föda är den portugisiska Man o' War, eller blå flaska jelly fish, som är en giftig manet. Den blå draken har gift som liknar den portugisiska Man o'War. De finns inte ofta i Thailand och den är bara cirka 1.5 tum lång.

Den blå draken lever i djuphavet och finns vanligtvis inte på stränderna. Men under denna monsunsäsong sköljs de upp på några stränder. De finns mestadels i de varma haven i Australien, Sydafrika och Europa.

Många utländska simmare vid Phukets stränder har skadats av giftiga maneter, säger thailändska myndigheter.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.