Den årliga Phuket "Hungry Ghost"-festivalen startar snart

Phuket -

Den årliga thai-kinesiska Phuket "Hungry Ghost" eller Por Tor-festivalen kommer att starta denna månad i Phuket Town.

Festivalen kallas "Por Tor" i Phuket men är välkänd av utlänningar som "Hungry Ghost". Thai-kineser i Phuket tror att förfäders andar släpps tillbaka till jorden för att besöka sina släktingar och familjer under denna tid på året i månkalendern.

En av de viktigaste erbjudandena för deras förfäder är röda sköldpaddskakor. Sköldpaddor representerar god hälsa och lång livslängd medan röd också är färgen på lycka till kineserna.

Por Tor-festivalen hålls normalt vid kinesiska helgedomar i Phuket Town. Men en stor festival och evenemang hålls normalt också vid Bang Naew Chinese Shrine på Phuket Road i Talad Yai nära Saphan Hin.

I år startar festivalen den 28 augustith till 14 septemberth. Själva festivalevenemanget kommer att vara från och med den 3 septemberrd till september 14th. Det kommer att finnas många traditionella Phuket matstånd, traditionella shower, konserter, lokala produkter och mer.

I år kommer festivalen att stå under sloganen "The Light of Remembrance, Faith, and Gratitude".

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.