Beväpnad man greps efter att ha skadat en person i Thalang

Thalang –

En beväpnad man greps efter att en man skadats av ett skott i Thalang.

Thalang-polisen berättade för Phuket Express att de underrättades från Thalang-sjukhuset i söndags (20 augusti)th) att en man skadats av en skottskada.

Polisen kom till platsen för att hitta den skadade, Songkran Rawangpai, 24, från Thalang, som hade skadats av ett skott i armen. Han kunde inte kommunicera bra och hans släktingar berättade för polisen att Mr. Songkran har ett psykiskt problem och talarsvårigheter.

På måndag (21 augustist) polisen identifierade den misstänkte som Mr. Sitthiphon Chanapan, 33. Han arresterades i ett hus i Sri Soonthorn i Thalang. Ett BLACK PANTHER EVO luftgevär togs från honom. Han fördes till Thalangs polisstation och står åtalad för olagligt innehav av ett skjutvapen.

Sitthiphon berättade för Thalang-polisen att den skadade mannen, Songkran, alltid stjäl frukt från sin fars fruktträdgård. De hade varnat Songkran att sluta men han stal fortfarande frukterna och påstods ha sagt oförskämda ord innan herr Sitthiphon öppnade eld på grund av ilska. Herr Sitthiphon hävdar att han inte menade att slå Songkran.

Rättsliga åtal i ärendet fortsätter under presstid.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.