Staty i Bangkok orsakar stor kontrovers

Bangkok —

Buddhistiska människor i Bangkok kräver borttagning av en hög, mystisk staty som de hävdade är störande och rädslaframkallande.

Statyn, som ligger i ett privat område på Night Bazaar Hotel i distriktet Huai Khwang, liknar en bevingad, svart gargoyle med huggtänder och karmosinröda klor. Tillbedjare tror att det är en gud av rikedom, men vissa buddhister säger att det strider mot principerna för deras religion.

Statyn heter "Khru Kai Kaeo", och vissa säger att den var en vördad lärare till en sen Khmer kung. Det finns dock inget omnämnande av denna siffra i historiska dokument.

Statyn restes de senaste månaderna och den har snabbt uppmärksammats från bilister och förbipasserande på Ratchadaphisek Road, där hotellet ligger. Vissa människor säger att statyns hotfulla utseende är oroande, medan andra oroar sig för att det kan främja oortodoxa religiösa sedvänjor. Men andra har strömmat till för att be till statyn i tron ​​att de kan få stora rikedomar.

Council of Artists Supporting Buddhism of Thailand har lämnat in ett klagomål till Bangkok Metropolitan Administration (BMA) och kräver att statyn ska tas bort omgående. Rådet säger att statyn stör allmänheten och att den främjar trosuppfattningar som inte är i linje med buddhismen.

En annan grupp, National Thai People, har lämnat in ett klagomål direkt till Bangkoks guvernör Chadchart Sittipunt. De hävdar att statyns tillbedjare planerar att hålla ett djuroffer på platsen, men utan några solida bevis.

Guvernör Chadchart har planerat ett möte med ägaren av Night Bazaar Hotel för att ta itu med de ökande farhågorna kring statyn.

Fallet har väckt en debatt om religionens roll i det offentliga livet i Thailand. Vissa anser att statyn bör tas bort för att den är störande och rädslaframkallande, medan andra menar att den ska få stå kvar eftersom det handlar om religionsfrihet.

BMA förväntas fatta ett beslut om statyns öde under de kommande dagarna. Det rapporteras att statyn potentiellt skulle kunna bryta mot vissa regler på grund av dess höjd. Statyn är 6 meter hög, vilket vissa anhängare av statyn har noterat är mycket mindre än många buddhistiska statyer.

Den här artikeln dök ursprungligen upp på vår systerwebbplats The Pattaya News.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i ungefär nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/