Phuket varnar för kraftigt regn och hårda vindar den här veckan

Phuket -

Southern Meteorological Center (västkusten) utfärdade en varning på måndagen (14 augusti) för kraftigt regn, starka vindar och höga vågor för Andamanområdet inklusive Phuket.

Från 14 augusti till 15 augustith2023 råder en stark sydvästmonsun över Andamansjön och Thailands södra västkust. Detta kan orsaka kraftigt regn i vissa områden. De drabbade områdena inkluderar Ranong, Phang Nga, Phuket, Krabi, Trang och Satun. Människor bör vara medvetna om eventuella svåra väderförhållanden.

Vågorna i Andamansjön är upp till tre meter höga och mer än tre meter höga i åskväder. Alla fartyg bör fortsätta med försiktighet och undvika områden med åskväder. Små båtar bör hållas på land.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fem år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.