Två motorbåtar som kämpar mot höga vågor på väg till Phuket blir virala på sociala medier

Phuket -

Två motorbåtar med 11 respektive 47 passagerare fick kämpa med höga vågor på väg tillbaka till Phuket.

Ett videoklipp av de två motorbåtarna som kämpar med höga vindar och starka vågor i havet mellan Phi Phi Island i Krabi när de går tillbaka till Phuket har blivit viralt på sociala medier den här veckan. Videon spelades in av en reseledare på en annan motorbåt framför dem. Vissa passagerare ska enligt uppgift inte bära flytvästar.

Chefen för Phuket Marine Office Chayapong Pranit berättade för Phuket Express att de två motorbåtarna fraktade totalt 11 och 47 passagerare. Båda båtkaptenerna, som inte omedelbart namngavs, förhörs. Tjänstemän undersöker också om de två båtkaptenerna bröt mot några säkerhetsregler eller inte. Om så är fallet kan deras båtkörkort dras in i upp till två år.

Bild efter inläggsinnehåll
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.