"Regional OTOP Festival" pågår för närvarande i Phuket Town

Phuket -

Den årliga "Regional OTOP Festival" som pågår till den 2 julind vid Saphan Hin i Phuket Town förväntas generera minst 30 miljoner baht.

Festivalen lanserades officiellt på måndagskvällen (27 junith) och leds av generaldirektören för samhällsutvecklingsavdelningen Aunsit Sampantarat och Phukets guvernör Naroong Woociew. Festivalen pågår från den 26 junith till juli 2nd, 2023. Herr Aunsit berättade för Phuket Express att festivalen syftar till att stärka OTOP (One Tambon/Village One Product) och den regionala ekonomin.

I år heter kampanjen 'Visdom och innovation'. Det finns mer än 300 butiker som säljer lokala produkter och mat från regionala områden runt Thailand i en luftkonditionerad kupol. Liveuppträdanden är också närvarande varje kväll på en scen. Festivalen förväntas generera minst 30 miljoner baht.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.