Havssköldpadda hittades död i fiskenät på Phang Nga Beach

Phang Nga –

En havssköldpadda hittades död fångad i några fiskenät på en strand i Phang Nga.

Department of Marine and Coastal Resources (DMCR) berättade för Phuket Express att de denna vecka underrättades av lokalbefolkningen om att en död havssköldpadda hade hittats på en strand i Thai Mueang-distriktet.

De anlände till stranden för att hitta en död Olive Ridley Sea Turtle. Den var 49 centimeter bred och 65 centimeter lång. Dess kön och dödsorsak kunde inte urskiljas på grund av den svåra graden av nedbrytning. Ett fiskenät hittades på den döda sköldpaddan. Senare begravdes den döda havssköldpaddan på stranden.

DMCR-tjänstemän sa till Phuket Express att antalet Olive Ridley-havssköldpaddor i Thailand har minskat eftersom de vanligtvis hittar sin mat nära kusten och stränderna men de har haft problem med detta nyligen. Antalet av dem som lägger ägg är också mycket lågt.

Bild efter inläggsinnehåll
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.