Projektet för höghastighetståg från Kina till Thailand, fas ett klart 2026, säger tjänstemän

Regeringen har rapporterat att den första fasen av höghastighetsjärnvägen är planerad att vara färdig 2026. Den första fasen är en del av järnvägsprojektet som ska förbinda Bangkok med staden Kunming i Kina

Regeringens talesperson Anucha Burapachaisri har avslöjat detaljer om konstruktionen av höghastighetståg som kommer att hjälpa till att stärka den thailändska ekonomin och turistindustrin.

Enligt talespersonen kommer den första fasen av järnvägen att ha sex hållplatser från Bangkok, Bangsue Grand Station, Don Muang, Ayutthaya, Saraburi och Pak Chong-distriktet i Nakhon Ratchasima-provinsen. Det 251 kilometer långa järnvägsprojektet omfattar 15 byggentreprenader, varav ett för systembyggnad och det andra fjorton för anläggningsarbeten. För närvarande har ett kontrakt slutförts, tio är på gång och tre väntar fortfarande på tillstånd.

Talesmannen sa att kinesiska tjänstemän kommer att ge kunskap om höghastighetstågkonstruktion och relaterad information till den thailändska regeringen för att järnvägen ska fungera sömlöst. Han betonade att järnvägen kommer att gynna Thailands ekonomi och dess folks välbefinnande.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i ungefär nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/