Thailändska cannabissupportrar kommer att fira thailändska cannabisdagen framför parlamentet den 9 juni, driva på för fullständig legalisering

FOTO: Bangkok Post

Nationellt —

En grupp cannabisanhängare meddelade att de kommer att fira den så kallade thailändska cannabisdagen framför parlamentet den 9 juni.

Generalsekreterare för det thailändska cannabisnätverket Prasitchai Nuan avslöjade för thailändska medier att evenemanget för att fira den thailändska cannabisdagen kommer att äga rum på Office of the Public Sector Development Commission, som ligger mittemot regeringshuset i Bangkok.

Syftet med evenemanget är att utbilda människor om de exakta fördelarna med cannabis, som han sa har glidit långt bort från sanningen på grund av politiska faktorer.

Nätverket bjöd också in en representant från koalitionsledarna Move Forward Party att delta i evenemanget för att lära sig av en jämförande studie om alkohol, cigaretter och marijuana som presenterades vid evenemanget.

Detta kommer att hjälpa dem med makt att avgöra vilka verktyg eller rättsliga ramar som ska användas för att reglera användningen av marijuana för att utnyttja dess fördelar samtidigt som de kontrollerar dess nackdelar, sa Prasitchai.

Prasitchai säger att hans grupp är starkt emot att återföra cannabis som narkotika och vill att de som trycker på för att denna status ska återställas ska tydligt förklara varför cannabis är farligare än alkohol eller cigaretter och vetenskapligt förklara hur det är mer skadligt med en peer review-process från länder som redan har legaliserat cannabis, som Kanada.

Prasitchai och hans grupp säger att de är ganska säkra på att dessa frågor inte kan besvaras eftersom de är övertygade om att cannabis är säkrare och har fler hälsofördelar än alkohol i synnerhet. Prasitchai vill också att politiska ledare ska förklara varför Move Forward-koalitionen stöder progressiv alkohol och expansion av den thailändska alkoholindustrin men kräver att cannabisindustrin i huvudsak ska återkriminaliseras och starkt kontrolleras som ett narkotika.

Den 9 juni är det ett år sedan Thailand avkriminaliserade cannabis. Men fullständiga lagar för att reglera och legalisera det har hållits uppe i över ett år på grund av politisk debatt och motsatta åsikter om cannabis. Framtiden för cannabis är fortfarande oklar och som ett resultat av detta har cannabisaktivister lovat att öka kampanjerna och utbilda politiker och allmänheten om cannabis och de positiva effekter det har för ekonomin och hälsan.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Prenumerera
Tanakorn Panyadee
Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.