De största berättelserna i Thailand från den första veckan i juni 2023

Här är en titt på de bästa NATIONAL Thailand-historierna, valda av vårt Pattaya News/TPN-landslag, från den senaste veckan, måndagen den 29 maj 2023, till söndagen den 4 juni 2023.

De är inte på någon speciell nivå av betydelse utan är listade i ordning efter publiceringsdatum.

Låt oss komma igång och se vilka de bästa berättelserna var!

  1. En viktig kanadensisk misstänkt skickades tillbaka till Thailand efter att han påstås ha mördat en kanadensisk – indisk man i Phuket.

En kanadensisk misstänkt har nekat till alla anklagelser efter att han påstås ha mördat en indisk man i Phuket som enligt uppgift var inblandad i transnationella organiserade brott.

Han är fortfarande häktad och fortsätter att neka till alla anklagelser.

2. En 70-årig brittisk man har lämnat in en anmälan till Thai Central Investigation Bureau (CIB) efter att han för många år sedan köpte en lyxig bostadsrätt på 15 miljoner baht på Koh Samui men har fortfarande inte fått juridiska dokument som bekräftar hans ägande.

CIB accepterade rapporten och sa att de skulle granska ärendet. Namnet på fastighetsbolaget i fråga hölls undan på grund av pågående rättsliga åtgärder och thailändska förtalslagar.

3. Exklusiva lyxfester endast för kinesiska medborgare gjorde en razzia mot karaokerum i Bangkok och 48 kineser och illegala droger hittades.

56 drogmisstänkta, varav 24 kinesiska, har gripits efter en karaokebyst i Bangkok på fredagen.

De satt kvar i häktet vid presstillfället.

4. Thailand firar Hennes Majestät Drottning Suthida Bajrasudhabimalalakshanas kungliga födelsedag lördagen den 3 junird.

Hennes Majestät föddes den 3 juni 1978 i Hat Yai-distriktet i Songkhla, södra Thailand. I år har hon fyllt 45 år.

5. Fru Amornrat Chokpamitkul, en före detta parlamentsledamot för Move Forward Party, publicerade sina åsikter på Facebook och sa att Thailand borde upphäva ett alkoholförsäljningsförbud på religiösa helgdagar på grund av bristen på rimliga skäl, enligt henne.

TPN-media noterar att det brukade finnas ett undantag från alkoholförbuden för turister på hotell, men detta togs bort under Prayut Chan-O-Chas regering.

Och det var allt för den här veckan. Tack som alltid för att du läste Pattaya News/TPN News!

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i ungefär nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/