Frispråkig före detta parlamentsledamot från Move Forward Party föreslår att upphäva alkoholförsäljningsförbud på religiösa helgdagar

FOTO: Arbetsplats

Nationellt —

Fru Amornrat Chokpamitkul, en före detta parlamentsledamot för Move Forward Party, publicerade sina åsikter på Facebook och sa att Thailand borde upphäva ett alkoholförsäljningsförbud på religiösa helgdagar på grund av bristen på rimliga skäl, enligt henne.

Hon gav tre skäl till stöd för sina åsikter enligt följande:

  1. Det finns redan andra åtgärder på plats för att kontrollera drickandet den här dagen, som att testa och övervaka förares alkoholnivåer.
  2. Det thailändska samhället består inte enbart av buddhister; Thailändare har religionsfrihet att utöva olika trosuppfattningar. Dessutom berörs många turister av förbuden och är inte religiösa.
  3. Denna praxis tillämpas knappast i andra buddhistiska länder.

Vesak-dagen eller Visakha Bucha-dagen är en viktig dag inom buddhismen, som ägde rum den 3 juni. På dagtid, som alla religiösa helgdagar, är försäljning av alkohol förbjuden.

Företagare som bryter mot detta förbud kan riskera sex månaders fängelse eller böter på 10,000 39 baht enligt XNUMX § i alkoholkontrolllagen. Förbudet gäller både grossist- och detaljhandel med alla typer av alkoholdrycker i hela riket.

TPN-media noterar att det brukade finnas ett undantag från alkoholförbuden för turister på hotell, men detta togs bort under Prayut Chan-O-Chas regering.

Alkoholförbudsdagarna har varit på plats i nästan femtio år som lag, noterar TPN, men i takt med att Thailand ökade i turism och resenärer från hela världen har förbuden, som stängde landets populära underhållningssektor, blivit mer kontroversiella och drar alltid till sig många klagomål från besökare, särskilt de bara i Thailand för några dagar på en semester.

Vad tror du? Berätta för oss i kommentarerna nedan.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Prenumerera
Tanakorn Panyadee
Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.