Vidrig lukt från polsk misstänkt för mord på ukrainsk kvinna i Bangkok ledde till att han greps

Bangkok -

Den vidriga lukten från en polsk misstänkt, som påstås ha mördat en ukrainsk kvinna, fångade personalens uppmärksamhet på en restaurang i Bangkok och bidrog till att han arresterades.

Dessutom fångade lukten också uppmärksamheten hos en smart gränshund som larmade sina förare och hjälpte till att stoppa den misstänkte innan han korsade den thailändska gränsen till Kambodja.
Vår tidigare historia:

Polisen i Wat Phraya Krai berättade för TPN-media att de underrättades om den fruktansvärda incidenten i en bostadsrätt i Bang Kho Laem i måndags (15 maj)th).

Nu till uppdateringen:

CCTV-filmer, på en restaurang nära bostadsrätten i fråga i Bangkok, visade att den polske misstänkte beställde mat. En oidentifierad personal på restaurangen berättade för lokala medier att den misstänkte bar en väska som innehöll ett föremål som liknade en såg. Personalen kände en mycket stark illaluktande lukt från den misstänkte, och han såg ovårdad ut, med personalen som först misstänkte att han möjligen var utblottad.

Den polske misstänkte, Jan Jerzy Lagoda Filippow, 25, frågade personalen med hjälp av Google translate "Var kan jag hitta en kvinna. Jag vill ha en flickvän." Han såg dock missnöjd ut, tillade personalen.

Man tror att den misstänkte just ska ha dödat en ukrainsk kvinna, Alona Savchenko, 25, innan han köpte sågen och sedan stannade till vid restaurangen. Restaurangpersonalen misstänkte att något var fel med den misstänkte och kontaktade lokala myndigheter.

En polsk man greps nära en thailändsk gräns i Sa Kaeo efter att han påstås ha dödat och styckat en ukrainsk kvinna i en bostadsrätt i Bang Kho Laem.

Senare, när den misstänkte försökte fly till Kambodja via Sa Kaeo, drogs en militär brukshund i Burapa Military Command Center till den misstänkte. Hunden som heter 'Judy' nosade nära den misstänkte och gjorde klart för sin förare att det fanns något misstänkt med mannen när han var i närheten; hundens förare, kapten Thaworn, sa till media, "Jag följde efter min hund och lade märke till en misstänkt som jag såg hade ett bagage som liknar den misstänkte i de senaste nyheterna. Jag kontaktade immigrationshuvudkontoret för att se den misstänktes ansikte och identifierade honom positivt."

Kort efter arresterades Lagoda, som vi berättade på djupet nedan.

En polsk misstänkt som greps efter att han påstås ha dödat och styckat en ukrainsk kvinna på en bostadsrätt i Bangkok har vägrat att säga något till thailändsk polis och media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i ungefär nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/