Thailands regering överväger internationell avgångsskatt

Nationella -

På Thai Revenue Departments webbplats har ett frågeformulär för offentlig utfrågning lanserats för att samla in opinionen om en statlig avgångsskatt på 1,000 XNUMX baht.

Enkäten säger att den nya avgiften kommer att hjälpa till att förhindra lokalbefolkningen från att spendera för mycket ombord. Utfrågningen kommer att sträcka sig från den 3:e till den 17:e maj, i syfte att bedöma eventuella effekter av skatten.

Enligt frågeformuläret skulle thailändska medborgare och utländska permanentboende vara skyldiga att betala en avreseskatt på 1,000 500 baht för flygresor och XNUMX baht för land- och sjöresor. Detta syftar till att generera extra intäkter för regeringen och förhindra thailändare från att spendera alltför mycket utomlands, enligt undersökningen. Det syftar också till att minska landets handelsunderskott.

Utfrågningen kom som en överraskning för många turistoperatörer i Thailand.

Charoen Wangananont, ordförande för Thai Travel Agents Association (TTAA), sa att avgiftsuppbörden och dess princip är orealistisk och ologisk eftersom Thailand aldrig har stött på några problem relaterade till ett handelsunderskott i turistnäringen, med tanke på att 70 % av den totala inkomsten genereras från inkommande turism, medan endast 30 % av kostnaderna är relaterade till utgående turism.

Han sa också att 1,000 XNUMX baht är för dyrt under rådande ekonomiska förhållanden och kan ha en stor effekt på turismen, och potentiellt överträffa alla intäkter som regeringen förväntar sig att generera.

"Vi trodde att det här var falska nyheter första gången vi såg omröstningen eftersom det inte är rätt tillfälle att göra ett sådant drag. Om regeringen verkligen tror att den behöver ta ut en avreseskatt borde den ha gjort det före pandemin, när turistnäringen var på en uppåtgående trend. Skattesatsen borde också vara mer lämplig”, sa Charoen.

Chotechuang Soorangura, vicepresident för TTAA, sa att regeringen borde vara transparent om hur den kommer att spendera intäkterna.

Han höll också med om att avgiftssatsen är för dyr, till exempel har Japan också en avreseskatt, men den är bara 1,000 250 yen per person, eller runt XNUMX baht.

Om skatten slutligen implementeras, skulle Thailands turism påverkas eftersom antalet utresande turister skulle minska, vilket resulterar i obalanserade flöden av människor och orsakar svårigheter för flygbolag som planerar flyg till Thailand.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i ungefär nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/