Thai Anti-Cannabis Whistleblower inrättar Anti-Cannabis Center i Bangkok

Nationellt —

Den berömda whistleblower som blivit anti-cannabiskampanjare Chuwit Kamolvisit har inrättat vad han kallar Center of Anti-Cannabis (CAC) i protest mot Bhumjai Thai Partys policy för legalisering av cannabis.

Center of Anti-Cannabis (CAC) inrättades för att öka allmänhetens medvetenhet om cannabis i Thailand, enligt Chuwit.

Han sa att Anutin Charnvirakul, ledaren för Bhumjai Thai Party, har ändrat sin inställning till cannabis från det förflutna eftersom han en gång lovade en liberal cannabispolitik men nu bara sa att växten endast var för medicinska ändamål. Men enligt Chuwit finns det en utbredd rekreationsanvändning, särskilt i turistområden, vilket inte var avsikten med avkriminalisering av marijuana.

Chuwit hävdade också att mer än 80 % av cannabisen i Thailand smugglas in från Amerika och har en hög THC-halt som gör den mer lämplig för rekreationsbruk än den låg-THC-cannabis som odlas i Thailand för medicinska ändamål. Detta skadar också thailändska bönder, tillade Chuwit.

Marijuana orsakar mer skada än nytta för allmänheten, och Chuwit kommer att fortsätta kampanja mot det även efter valet den 14 maj, enligt honom.

Chuwit trycker på för att växten ska återgå till att listas som narkotika, vilket i princip skulle stänga tusentals marijuanabutiker över hela Thailand och återställa växten till att endast tillåtas att användas under strikta tillstånd av medicinska skäl.

Att lära mer om den medicinska sidan av cannabis i Thailand från en licensierad, läkaredriven, endast medicinsk cannabisklinik kolla in våra vänner på FRESH MEDIQ här.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.